Zdjęcia: AD, AS

Data: 4. października 2013

Wspomóż Naszych Podopiecznych >>

Wieczór autorski Anny Brzóski

4 października 2013r. Fundacja Dlaczego Pomagam miała przyjemność gościć Państwa na wieczorze autorskim Anny Brzóski.
"Życiowa zwrotnica" to debiut literacki młodej elblążanki. Na spotkanie z autorką przybyło do ratusza ponad 70 gości, którzy mieli okazję posłuchać fragmentów książki, recenzji na jej temat oraz porozmawiać z pisarką przy kawie i słodkim poczęstunku.
Do pewnego etapu prowadziła zwyczajne życie młodej kobiety, zajmowała się domem, dwojgiem synów, pracowała jako nauczyciel, prowadziła szkolenia na wyższej uczelni, podjęła studia doktoranckie i spełniła swoje największe marzenie – urodziła wypragnioną córeczkę – Marysię. Jednakże, w tym momencie otworzyły się przed Anią karty jej życiowej zwrotnicy. Marysia urodziła się chora, a diagnozy lekarzy brzmiały jak wyrok. Kolejne niemal 4 lata to ciągła walka, niepewność, strach, ból i pytania Dlaczego???? To wszystko doprowadziło autorkę do tajemniczego miejsca, które jej życiu nadało zwrotny bieg. Marysia sprawiła, że Ania odnalazła cel życia, szczęście i swoje przeznaczenie, którym dziś dzieli się i wskazuje ludziom, jak czerpać nieprzebraną radość życia nawet w obliczu tragedii, która wydaje się nie do przeżycia.

Pełna fotorelacja na: Fb