Zdjęcia: Anna Dembińska

Data: 31. października 2012

Wspomóż Naszych Podopiecznych >>

Charytatywny Bal Halloweenowy dla Dzieci

W dniu 31.10.2012r. w elbląskim Ratuszu Staromiejskim odbył się pierwszy zorganizowany przez Fundację Dlaczego Pomagam Charytatywny Bal Halloweenowy dla Dzieci.

Jest to pierwsza przeprowadzona przez Fundację akcja charytatywna, z której dochód przeznaczony został na pomoc rzeczową najbardziej potrzebującym niepełnosprawnym dzieciom, podopiecznym Fundacji Dlaczego Pomagam.

Na balu bawiło się około 80 dzieci wraz z rodzinami. Dzieci poprzebierane były w piękne stroje halloweenowe z pomalowanymi kolorowo buziami. Były małe czarownice, mumie, diabełki i wampirki, które mogły się wyszaleć przy wesołej muzyce. Nie zabrakło również konkursów, wśród których znalazło się m.in. przechodzenie przez bagno, konkurs na najlepsze wycie ducha, wierszyki i piosenki, oraz najciekawsze przebranie halloweenowe.

Dzieci bawiły się fantastycznie wśród kolorowych świateł, halloweenowych dyń i różnokolorowych balonów pod opieką elbląskich wolontariuszy oraz zaprzyjaźnionych z Fundacją pań nauczycielek.

Dla rodziców Fundacja przygotowała stoiska z produktami z naszego sklepu internetowego oraz kawiarenki ze słodkościami.