Data: 14. września 2012

Wspomóż Naszą Fundację >>

O Fundacji

„Wartości, takie jak świadomość i mądrość życiowa, zrodziły się podczas mojej wędrówki po zakamarkach własnego umysłu, duszy i serca, pogrążona w żalu i rozpaczy po stracie córeczki Wiktorii zrozumiałam, że prawdziwym życiem jest niesienie pomocy potrzebującym, bezbronnym i często cierpiącym w chorobie dzieciom.” – to cytat ze strony, poświęconej pamięci mojej malutkiej córeczki Wiktorii, oddający w pełni istotę wszystkich moich działań.

Po śmierci Wiktorii rodziły się różne pomysły pomocy dzieciom i ich rodzicom, które ostatecznie doprowadziły do powołania Fundacji Dlaczego Pomagam.

Wszystkie działania Fundacji Dlaczego Pomagam podyktowane są chęcią niesienia bezinteresownej pomocy dzieciom chorym. Nasza praca udowodniła, jak dużo jest osób o wielkich sercach otwartych na potrzeby innych.

Ponad 2,5 tysiąca chorych, niepełnosprawnych dzieci czeka na pomocną dłoń. Zachęcam firmy, instytucje, organizacje i osoby prywatne, do wspierania działań Fundacji, by wspólnie przyczynić się do ratowania zdrowia i życia ciężko chorych dzieciaczków.

Anetta Szczepińska
prezes Zarządu

Fundacja Dlaczego Pomagam powstała ku czci i pamięci małej Wiktorii, której chęć życia, pomimo trudnej i nierównej walki z chorobą, może być dla wielu przykładem.